Ілон Маск. Джерело: Flickr

Маск причетний до будівництва шпигунської супутникової мережі для американської розвідки, — ЗМІ

Розвідувальне агентство США планує запустити сотні супутників-шпигунів. До проекту залучена космічна компанія SpaceX мільярдера Ілона Маска. Щоправда, контракт із нею засекречений.

Таку інформацію оприлюднила агенція Reuters. За інформацією джерел журналістів, мережу будує бізнес-підрозділ SpaceX Starshield у межах контракту на 1,8 мільярда доларів. Його підписали 2021 року з Національним розвідувальним управлінням, розвідувальним агентством, яке управляє супутниками-шпигунами.

Медійники зазначили, що в разі успіху ця програма значно розширить можливості американського уряду та військових швидко виявляти потенційні цілі майже в будь-якій позначці земної кулі.

Анонімні джерела видання додали, що контракт свідчить про довіру розвідувального відомства до компанії, власник якої конфліктував з адміністрацією Байдена та викликав суперечки.

Агенції Reuters не вдалося дізнатися, коли нову мережу супутників запустять, а також які ще компанії беруть участь у програмі за власними контрактами.

Як відомо, минулого тижня демократи Палати представників розпочали розслідування щодо SpaceX Ілона Маска. Вони перевіряють, чи запровадила компанія адекватні гарантії, щоби запобігти розгортанню Росією свого супутникового Інтернет-сервісу Starlink під час війни проти України.

Нагадаємо, що нещодавно на американського винахідника Ілона Маска подали позов до суду та вимагають відшкодувати 128 мільйонів доларів вихідної допомоги. Позов подали четверо топ-менеджерів колишньої компанії Twitter (Х).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.03.2024 18:16