Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Масована ракетна атака: на Київщині є постраждалі й падіння уламків

У понеділок, 8 липня, внаслідок масованої ракетної атаки окупантів влучань в житлову та критичну інфраструктуру на території Київської області не зафіксовано. Водночас зафіксовано влучання у трьох районах області.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомляє начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

"Фіксуються падіння уламків в трьох районах області. Є займання травʼяної та лісової підстилки. Всі оперативні служби вже працюють над ліквідацією та фіксацією наслідків ударів. Детальна інформація згодом", — написав він.

За його словами, є інформація про двох постраждалих, які отримали осколкові поранення. Водночас Кравченко закликав жителів Київщини не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та залишатись в укриттях, поки небезпека не мине.

Що відомо про масовану ракетну атаку 8 липня

Вранці у понеділок росіяни масовано обстріляли ракетами Україну. Основний удар прийшовся на столицю та Кривий Ріг. Станом на зараз у Києві відомо про трьох загиблих та дев'ятьох постраждалих. У Кривому Розі внаслідок російського обстрілу 10 людей загинули та 31 — поранено.

У Києві:

  • у Солом’янському районі є пошкодження офісної будівлі;
  • у Голосіївському — уламки впали біля житлового будинку;
  • у Дніпровському — палають уламки в житловій забудові;
  • у Дарницькому районі пошкоджено приватний будинок;
  • у Деснянському районі займання будинку

Telegram-канали також повідомили, що зараз триває евакуація людей зі станції метро "Лукʼянівська". За попередньою інформацією, недалеко від цього місця відбувся "приліт". Очевидці кажуть, що там дуже багато диму. Також відомо про влучання поблизу дитячої лікарні "Охматдит".

Нагадаємо, що в ніч на понеділок, 8 липня, російські окупанти атакували Україну ракетами повітряного та наземного базування: чотирма Х-101 і двома балістичними ракетами "Іскандер-М". Сили оборони України збили три крилаті ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2024 12:04