Фото: Офіс президента

Масовані обстріли Харкова: Зеленський виступив зі зверненням, опублікувавши моторошні кадри (відео)

Президент Володимир Зеленський відреагував на масовані обстріли Російською Федерацією Харкова. За словами українського лідера, Україна потребує більше систем протиповітряної оборони та ракет до них.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі глави держави.

"Харкову потрібен надійний захист. Проти постійного російського терору є рішення — необхідні системи ППО та ракети до них", — наголосив український президент.

Зеленський заявив, що світ не має права залишатися байдужим у той час, коли Росія цілеспрямовано, день за днем руйнує місто і вбиває людей у їхніх домівках. 

"Україна потребує більшого захисту неба", — заявив глава держави.

Володимир Зеленський також висловив подяку всім, хто поруч з українцями: ліквідовує наслідки обстрілів, допомагає, підтримує, робить максимум для збереження нормального життя в українських містах.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Харків залишається "бажаною ціллю" для росіян. Проте місто надійно захищене від сухопутного вторгнення російських військ.

За даними The Economist із посиланням на військові джерела у Києві, країна-агресорка Росія хоче перетворити Харків на "сіру зону", яка буде непридатною для життя. Також Харків є одним із кількох можливих напрямків майбутнього наступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2024 13:28