Фото: соцмережі

Масштабний збій у мережі "Київстар": чому не вдається підключитися до іншого оператора через нацроумінг

У роботі одного з найбільших українських операторів мобільного зв’язку "Київстар" з невідомих причин стався масштабний збій. Про інцидент стало відомо рано вранці вівторка, 12 грудня.

Користувачі оператора "Київстар" не можуть скористатися мобільним інтернетом, зв’язком та перейти на інших операторів через національний роумінг. Як зазначили в прес-службі Мінцифри, нацроумінг не працює через те, що мережа "Київстар" не може передати інформацію про своїх абонентів мережам інших операторів внаслідок загального технічного збою.

"Після розв'язання поточної проблеми ми обговоримо з усіма мобільними операторами, як надалі можна вберегтись від аналогічних ситуацій та захистити користувачів від неочікуваних проблем зі звʼязком", — підкреслили в Мінцифри.

Національний роумінг: що це таке

Національний роумінг — це телекомунікаційна послуга, яка дає змогу в разі зникнення зв’язку одного оператора підключатися до мережі іншого. Нещодавно мобільні оператори "Київстар", Vodafone Україна та lifecell реалізували в межах нацроумінгу нову можливість, яка дозволяє абонентам користуватися не лише голосовими дзвінками й SMS, а й мобільним 2G/3G інтернетом на швидкості до 512 Кбіт/с, щоб обмінюватися повідомленнями в месенджерах або шукати інформацію в інтернеті.

У прес-службі компанії "Київстар" підтвердили, що в мережі стався технічний збій, над усуненням якого працюють.

"Сьогодні в нашій мережі стався технічний збій, у результаті якого можуть бути недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази. Спеціалісти компанії працюють над усуненням проблеми", — повідомили у прес-службі "Київстар".

У Мінінфраструктури сподіваються, що мобільний оператор "Київстар" відновить звʼязок упродовж чотирьох-пʼяти годин. Про це сказав віцепрем'єр-міністр Олександр Кубраков на зустрічі команди очолюваного ним Мінінфраструктури з медіа у Києві, передає LIGA.net.

Раніше ми писали про те, що українські оператори мобільного зв'язку не готові до блекаутів. Такого висновку дійшла Нацкомісія під час позапланових перевірок. Порушення виявили у компаніях: "Київстар" у Київській, Одеській, Львівській та Вінницькій областях; Vodafone Україна — у Київській, Одеській, Львівській та Дніпропетровській областях; lifecell — у Київській, Одеській, Львівській та Рівненській областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.12.2023 13:04