Фото: censor.net

Мав житло, але "тягнув" гроші з держави за готельний номер: екс-нардеп отримав підозру

Правоохоронці повідомили про підозру народному депутатові України восьмого скликання, який наразі обіймає керівну посаду в одній із районних рад. За даними слідства, він незаконно одержав 613 тисяч гривень компенсації за винайм житла у столиці.

Про це йдеться в заяві Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Детективи НАБУ встановили, що, попри наявність власного житла у Києві, народний депутат без законних на те підстав продовжив користуватися готельним номером держпідприємства "Готельний комплекс "Київ".

Таким чином, екс-нардеп у період з вересня 2016 по березень 2019 року незаконно отримав понад 613 тисяч гривень компенсацій за винайм житла, йдеться у повідомленні.

Дії особи кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України. Зважаючи на те, що місцеперебування колишнього нардепа не встановлено, про підозру йому повідомлено заочно, в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Правоохоронці не називають прізвища підозрюваного. Однак за інформацією "Слово і діло" із власних джерел, йдеться про Віталія Барвіненка, який був у Верховній Раді як безпартійний самовисуванець, а зараз очолює Одеську районну раду.

Нагадаємо, у понеділок, 12 лютого, Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Служба безпеки вручили підозру колишньому народному депутату кількох скликань. Правоохоронці не вказують прізвища політика, однак, за даними ЗМІ, йдеться про Сергія Пашинського. 

Також підозру оголосили бізнес-партнеру Пашинського та чотирьом їхнім спільникам. Вони підозрюються у незаконному привласненні та продажі 97 тисяч тонн конфіскованих державою нафтопродуктів, які повинні були піти на потреби ЗСУ. Розмір збитків, нанесених державі, становить майже один мільярд гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.02.2024 15:05