Фото: СБУ

Здавав ворогу місця розміщення ЗСУ: киянину оголосили про підозру

У Києві правоохоронці повідомили про підозру українцю, який передавав дані російським окупантам про місця розміщення Збройних сил України.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Правоохоронці встановили, що співробітники спецслужби держави-агресора завербували киянина. Вони давали йому завдання проводити розвідку місць розташування військових об’єктів, переміщення і базування військовослужбовців і техніки на території Києва та області. За грошову винагороду через месенджер Telegram чоловік передавав представникам спецслужб РФ інформацію про розміщення військових об’єктів в області для подальшого завдання по них ракетних обстрілів.

Водночас у Службі безпеки України уточнили, що 18-річного зрадника цікавили напрямки та інтенсивність польотів повітряних суден українських військ. 

"Разом з цим фігурант розвідував геолокації комплексів протиповітряної оборони ЗСУ та з’ясовував точність ворожих "прильотів" по енергооб’єктах. Співробітники СБУ затримали зловмисника "на гарячому", коли він проводив дорозвідку поблизу енергогенеруючого підприємства у Києві", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки у помешканні зловмисника та  вилучили мобільний телефон і комп’ютер із доказами його листування з російською спецслужбою. Також виявлено банківську картку, на яку "заходили" кошти від ФСБ РФ.

Викрили 18-річного киянина, який шпигував за українськими літаками і ППО

Фото: СБУ

Наразі зраднику повідомлено про підозру у державній зраді. Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому українському правоохоронцю, який під час окупації Куп’янська активно допомагав загарбникам. Окрім причетності його до теракту в селі Гроза, який забрав життя близько шістдесяти людей, фігуранту повідомлено ще про підозру про перехід на бік ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2024 11:19