Фото: Державне бюро розслідувань

Зраднику з Харківщини, який навів ракету на кафе у селищі Гроза, повідомили про нову підозру

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру колишньому українському правоохоронцю, який під час окупації Куп’янська активно допомагав загарбникам. Окрім причетності його до теракту в селі Гроза, який забрав життя близько шістдесяти людей, фігуранту повідомлено ще про підозру про перехід на бік ворога.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДБР.

Зазначається, після початку російського повномасштабного вторгнення фігурант почав прислужувати росіянам та виконувати всі їхні вказівки. Новим місцем роботи для зрадника стала окупаційна патрульна служба. Разом з російськими військовими він чергував на блокпостах, виписував штрафи місцевим мешканцям, та навіть вилучав у них автомобілі. Причому вилучений транспорт зрадник передавав російським силовикам.

Встановлено, що за свою роботу отримував по 45 тисяч російських рублів щомісяця.

Під час звільнення Куп’янська колишній український правоохоронець втік до підконтрольної росіянами території. Фігурант заочно підозрюється у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

У повідомленні наголошують, що зрадником був і рідний брат підозрюваного. Кримінальне провадження відносно нього, за фактом державної зради, працівники ДБР скерували до суду у листопаді 2022 року.

Додамо, що у жовтні 2023 року обоє зрадників навели ракету по кафе у селищі Гроза, в наслідок чого загинули десятки мирних мешканців. Тоді СБУ також порушила проти них кримінальне провадження за цим фактом. Братам за державну зраду загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, моніторингова місія ООН опублікувала висновок, що ракетний удар по кафе в селі Гроза Харківської області 5 жовтня навмисно завдали російські війська. Поряд із місцем "прильоту" не було жодних ознак присутності українських військових чи будь-яких інших легітимних військових цілей у кафе або поруч із ним під час атаки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2024 16:32