Родина Гринкевичів. Джерело: соцмережі

Справа Гринкевичів: ДБР арештувало майно родини бізнесмена, на черзі — нерухомість Морозюк

Державне бюро розслідувань заявило, що наразі накладено арешт на нерухоме майно та транспортні засоби львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, а також на майно членів його родини.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Зауважимо, правоохоронці не вказують імені та прізвища фігуранта, проте, згідно з матеріалами справи, йдеться саме про львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого підозрюють у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

"У кримінальному провадженні накладено арешт на нерухоме майно та транспортні засоби львівського бізнесмена, членів його родини — дружини, сина та тещі, двох його співучасників та підконтрольних їм товариств", — йдеться у повідомленні.

Також, за даними ДБР, ініційовано питання про накладення арешту на нерухоме майно нареченої сина львівського бізнесмена Софії Морозюк та ще одного співучасника.

До того ж у бюро запевнили, що кваліфікація злочинів, вчинених учасниками злочинної організації під керівництвом львівського бізнесмена, з моменту повідомлення про підозру не змінювалася.

"Злочинні дії було кваліфіковано як шахрайство, адже вони зорганізувалися з метою заволодіння чужим майном (коштами) через укладення низкою підконтрольних контрагентів із Міністерством оборони договорів щодо закупівлі товарів, зокрема одягу для військових. У результаті була поставлена продукція неналежної якості, що не могла використовуватись за призначенням, що за кваліфікацією є обманом та зловживанням довірою", — наголосили у ДБР.

Справа закупівель компаніями Гринкевича для Міноборони: що відомо

Наприкінці грудня Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, якого раніше запідозрили у дачі хабара слідчому ДБР. Всього у справі фігурують п'ятеро людей, із яких старший Гринкевич уже перебуває в СІЗО, а також його син Роман.

Фігурантів підозрюють у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

За даними слідства, бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Її учасники уклали договори із Міністерством оборони на постачання неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, що 22 січня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Роману Гринкевичу у вигляді перебування під вартою до 17 березня з альтернативою у вигляді застави в понад 500 мільйонів гривень. Адвокати сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича не згодні з таким рішенням суду і подали апеляцію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.02.2024 10:36