Меркель розповіла про новий франко-німецький договір

22 СІЧНЯ 2019 13:33

У німецькому місті Ахен Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон підписали новий двосторонній договір про співпрацю. Канцлер ФРН Ангела Меркель повідомила, що в новій угоді Берлін і Париж зобов'язуються надати один одному будь-яку допомогу, включаючи військові засоби, в разі збройного нападу на свої суверенні території.

Новий договір вже отримав назву «Ахенська угода». Він передбачає важливі доповнення до Єлисейського договору, підписаного 1963 році Конрадом Аденауером і Шарлем де Голлем. Франція і Німеччина вважають, що доповнення стали необхідні з огляду на глобальні виклики XXI століття.

«Ахенська угода» регулює співробітництво між обома країнами в галузі зовнішньої політики, оборони і безпеки, передбачає економічну інтеграцію, посилення взаємодії між громадянськими суспільствами. Тим часом, багато пропозицій Парижа, зокрема, про створення єдиної європейської армії, не були схвалені.

Як повідомляє Der Spiegel, договір «шокував» представників руху «жовті жилети», які висунули вимоги референдуму з питання його підписання і ратифікації. Вони вважають, що підписанням угоди Макрон «розпродає» Францію.

Нагадаємо, що протести «жовтих жилетів» досі тривають і на даний момент вони виступають вже не тільки проти підвищення цін на паливо, але й з вимогами виходу Франції з ЄС і НАТО.

Політика, 22.01.2019 13:33