Меркель заявляє про жорсткіший курс щодо Туреччини

02 ВЕРЕСНЯ 2017 11:07

Німеччина повинна рішуче відреагувати на затримання своїх громадян у Туреччині. Курс щодо Анкари слід переглянути, заявила Анґела МЕРКЕЛЬ.

Як повідомляє TrueUA з посиланням на DW, канцлерка Німеччини Анґела МЕРКЕЛЬ (Angela MERKEL) розглядає можливість жорсткішої політики стосовно Туреччини.

Німеччина повинна «рішуче відреагувати» на затримання своїх громадян у цій країні, констатувала МЕРКЕЛЬ на передвиборному заході в Нюрнбергу у п'ятницю, 1 вересня.

Такі затримання «у переважній більшості випадків не мають жодної основи», а останні арешти «не мають нічого спільного з нашими принципами верховенства права», зазначила вона.

Німецький уряд повинен «імовірно, надалі переглянути» свою політику щодо Анкари, передає слова канцлерки інформагенція dpa.

МЕРКЕЛЬ ще раз нагадала про свій намір блокувати перемовини про розширення митного союзу між ЄС та Туреччиною. За нинішніх обставин про такі переговори не йдеться, пояснила вона.

Окрім того, МЕРКЕЛЬ розритикувала заклики турецького президента Реджепа Таїпа ЕРДОГАНА до громадян Німеччини турецького походження щодо бойкоту на виборах партій ХДС/ХСС, СДПН і Зелених.

«Люди в нашій країні, які мають німецьке громадянство, вирішують це самостійно», - заявила канцлерка.

24 вересня в Німеччині обиратимуть Бундестаг.

Нагадаємо, що 31 серпня турецька поліція затримала в Анталії двох німецьких громадян. За даними німецького МЗС, за ґратами в Туреччині перебувають 55 громадян ФРН, з них 12 (включно з останніми двома) заарештували за звинуваченнями політичного характеру.

Щонайменше четверо затриманих мають, окрім німецького, турецьке громадянство.

Світ, 02.09.2017 11:07