Геннадій Мацегора. Фото: Куп'янська міська рада

Мер-колаборант Куп'янська Мацегора, на якого було скоєно замах, живий та перебуває в комі, — ЗМІ

Колишній мер-колаборант Куп'янська, що на Харківщині, Геннадій Мацегора вижив після скоєного на нього замаху та наразі перебуває у комі.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посилання на власні джерела у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що лікарі ввели Мацегору у стан медикаментозної коми.

"Мацегора був уведений у стан медикаментозної коми", — наголосив співрозмовник видання.

Що відомо про замах на Геннадія Мацегору

Замах на мера-колаборанта здійснили 7 червня у російському місті Старий Оскіл. Він вижив, але перебував у критичному стані. Згодом мати Мацегори повідомила про загибель сина. Зокрема, вона розповіла, що він помер 10 червня. Російські Telegram-канали написали, що Геннадій Мацегора помер, не приходячи до тями, в одній з лікарень Москви.

До того ж інформацію про смерть колаборанта підтверджував і представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"За наявними даними, інформація підтверджується", — коротко зазначав він.

Мацегора добровільно пішов на повну співпрацю з російськими загарбниками у червні 2022 року — тоді він підписав так званий протокол створення окупаційної Харківської адміністрації та публічно про це оголосив.

Нагадаємо, що 6 грудня минулого року в Росії знайшли мертвим колишнього нардепа та зрадника України Іллю Киву. У мережі публікували кадри з місця вбивства колишнього нардепа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2024 00:10