Геннадій Мацегора. Джерело: sq.com.ua

У Росії скоїли замах на мера-колаборанта з Куп’янська

У п’ятницю, 7 червня, в російському Старому Осколі скоїли замах на мера-колаборанта Куп'янська Геннадія Мацегору. Він вижив, але перебуває в критичному стані.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"У п’ятницю, 7 червня, в місті Старий Оскол у Росії здійснено замах на зрадника України Геннадія Мацегору, який обіймав посаду міського голови Купʼянська Харківської області від партії ОПЗЖ", — йдеться в повідомленні.

Українські розвідники додали, що Мацегора добровільно пішов на повну співпрацю з російськими загарбниками. Зокрема, у червні 2022 року він підписав так званий протокол створення окупаційної Харківської адміністрації та публічно про це оголосив.

"Після звільнення Купʼянська утік з росіянами до Бєлгородської області, де московські господарі приставили  до Мацегори посилену охорону, яка, однак, не вберегла мера-колаборанта", — зауважили в ГУР.

Українські розвідники підсумували, що зараз московські лікарі вже другу добу поспіль намагаються завадити  Мацегорі потрапити на кобзоновий концерт. Стан зрадника українського народу — критичний.

Замах на зрадника

Інфографіка: Головне управління розвідки

Нагадаємо, що 6 грудня минулого року в Росії знайшли мертвим колишнього нардепа та зрадника України Іллю Киву. У мережі з'явились кадри з місця вбивства колишнього нардепа. На оприлюднених кадрах присутні представники слідчого комітету Росії, які щось активно вишукують у засніженому сквері.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.06.2024 17:55