Фото: "Укрінформ"

Мешканці ще однієї області отримають грошову допомогу через підрив Каховської ГЕС

Внаслідок руйнування російськими загарбниками Каховської гідроелектростанції значна кількість українців залишилася без домівок та особистих речей. Раніше повідомлялося, що мешканці Херсонської області отримають грошову допомогу у зв’язку з підтопленнями.

Днями очільниця Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що на допомогу можуть розраховувати й мешканці Миколаївщини.

Виплати громадяни отримають лише один раз. На них можуть претендувати ті домогосподарства, які постраждали через підтоплення. Перелік населених пунктів і списки громадян, які підпадають під категорії отримання грошових виплат, визначатимуть обласні військові адміністрації постраждалих регіонів. Влада поки ще не визначилася із сумою виплат.

За словами депутата Миколаївської облради Вікторії Москаленко, в області затоплено 540 будинків у 13 населених пунктах і загалом постраждали 4000 домогосподарств.

Нагадаємо, у ніч на 6 червня росіяни підірвали Каховську гідроелектростанцію. Україна за фактом підриву розпочала розслідування за статтею екоцид. Наразі тривають слідчі дії. Поліція відкрила справу через порушення звичаїв війни. 

Самі рашисти зізнаються, що підривом Каховської ГЕС загарбники хотіли шантажувати Україну. Насправді "щось пішло не за планом", і росіяни влаштували техногенну катастрофу на півдні України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2023 05:24