Фото: Instagram Мессі

Мессі став спортсменом року за версією престижного журналу

Гравця збірної Аргентини та "Інтера Маямі" Ліонеля Мессі визнано найкращим спортсменом 2023 року за версією американського журналу Time. На початку листопада він виграв свій восьмий "Золотий м'яч".

Про це йдеться на сайті видання.

У червні цього року аргентинський форвард покинув ПСЖ на правах вільного агента, а в липні вирушив підкорювати МЛС у складі "Інтера Маямі". Він забив 11 голів у 13 матчах за нову команду у всіх турнірах і виграв з нею Кубок ліг.

Вже у листопаді Мессі вручили восьмий "Золотий м'яч": за результатами голосування він обійшов таких нападників, як Ерлінг Голанд ("Манчестер Сіті") та Кіліан Мбаппе (ПСЖ).

"Мессі — найвидатніший із чинних футболістів, і, можливо, абсолютно найкращий за всю історію гри", — схарактеризував Мессі Time.

Нагадаємо, у матчі кваліфікації на чемпіонат світу збірна Аргентини поступилася Уругваю. Один з епізодів поєдинку ледь не завершився бійкою за участю Ліонеля Мессі.

У минулому сезоні Мессі допоміг збірній Аргентини перемогти на чемпіонаті світу-2022 в Катарі. У складі ПСЖ виграв чемпіонат та Суперкубок Франції, відіграв 41 матч, забивши 21 гол та віддавши 20 результативних передач. Для аргентинця це вже аж рекордний восьмий "Золотий м'яч" в кар'єрі (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 та 2021 рік).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 05.12.2023 21:52