Фото: Офіс президента України

Байден — Зеленському: Ми хочемо, щоб Україна перемогла у війні, вона стане членом НАТО

Президент США Джо Байден під час спільної прес-конференції з Володимиром Зеленським у Вашингтоні 12 грудня вкотре наголосив на підтримці Україні й чітко окреслив кінцеву мету війни. Ціллю, за його словами, є остаточна перемога України над Росією.

"Ми хочемо, щоб Україна перемогла у війні. І, як сказано в статуті ООН, захистила свій суверенітет", — наголосив Байден.

Він наголосив, що у США є потужна двопартійна підтримка України. За його словами, є невелика кількість республіканців, які виступають проти — однак це не більшість. Байден наголосив, що вони продовжують вести розмови про фінансування України. Водночас сподівається, що перемовини будуть результативними.

Американський лідер вказав на важливість довгострокової підтримки Києва й наголосив, що НАТО буде майбутнім України. До цього, за його словами, немає жодних питань.

"Як ми заявили у Вільнюсі, Україна стане членом НАТО, коли усі союзники погодяться і умови вступу будуть дотримані. Наразі ми маємо переконатися, що вони (тобто, Україна, — ред.) переможуть у війні. Як ви знаєте, ми запустили спільну програму допомоги разом з президентом Зеленським та лідерами Великої сімки у Вільнюсі, визначаючи довгострокові зобов'язання щодо підтримки українських потреб захисту.  Ми також провели конференцію індустрій захисної сфери минулого тижня у Вашингтоні, щоб виконати це критичне завдання. Тож, будемо рухатися крок за кроком", — зауважив Байден.

Також президент США зауважив, що дуже пишається, яким потужним і об’єднаним є НАТО.

Нагадаємо, Джо Байден також на спільній прес-конференції у Вашингтоні із Володимиром Зеленським зазначив, що у Конгресі є двопартійна підтримка України, тому він готовий піти на компроміс щодо питання фінансування кордону, адже "саме так працює демократія". Водночас президент України на запитання, чи готова Україна віддати частину своїх територій Росії, сказав, що ця ідея — "абсолютне божевілля".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.12.2023 02:23