Фото: bilopillia.city

"Ми плануємо на десятиріччя вперед": Сирський розповів про реформи в ЗСУ

В нашій державі удосконалюють військові структури, а також планують зробити ефективнішою систему командування. Усе це проводиться в рамках реалізації стратегії розвитку Збройних сил України.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

"Продовжуємо удосконалювати структури військового управління. Головне наше завдання — зробити ефективнішою систему командування військами та виключити дублювання функцій", — наголосив він.

Сирський пояснив, що ці заходи проводяться в рамках реалізації стратегії розвитку видів і окремих родів військ Збройних сил України до 2035 року.

"Вперше ми плануємо на десятиріччя вперед. У цьому ж контексті здійснюється формування Сил безпілотних систем ЗС України", — поінформував генерал.

Також він додав, що триває оптимізація штатної структури підрозділів Генерального штабу. Зокрема, "відбувається зменшення їх чисельності та позбавлення від невластивих функцій".

"Завдяки цьому вже посилені органи військового управління, які здійснюють командування військами в районах бойових дій. Наша мета, попри російську агресію, — створити перспективну структуру Збройних сил України на період до вступу в НАТО", — підсумував головнокомандувач.

Нагадаємо, наприкінці травня в командуванні Сухопутних військ Збройних сил України розповідали, що в Україні хлопці, яким виповнилося 17 років, можуть отримувати повістки. Це стосується тих призовників, які самостійно не стали на військовий облік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2024 19:46