Фото: Денис Шмигаль

"Ми потребуємо нової системи": Зеленський запропонував ідею доктрини для України

Україна потребує доктрини, яка відповідатиме на фундаментальні питання щодо майбутнього держави. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський.

Таку заяву він зробив під час виступу у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції.

За словами президента, Україна вже показала, що сміливість дає свободу. Проте Україна ще має довести, що свобода дає успіх.

"Ми зробимо це українською аксіомою: свобода дає успіх. Це те, що переконує найбільше. Успіх. Це те, що потрібно всій нашій землі. Усьому нашому народу. Усім частинам України, усім дітям України… Але щоб відбувся цей успіх, українська держава потребує трансформації. І ми зробимо реальністю трансформацію, про яку українці мріяли!" — заявив Зеленський.

Глава держави наголосив, що як Україна потребує доктрини: ясної, не розмитої та сміливої. Він запропонував п'ять основних орієнтирів для української доктрини: філософія перемоги України, глобальність української безпеки, політика героїв, політика справедливості та трансформації за 10 років.

"Ця доктрина має відповідати на всі фундаментальні питання про Україну та наше майбутнє — і нам самим, і нашим сусідам, і кожному у світі. Ми потребуємо нової системи, нових правил, нових можливостей. Сьогодні запропонував до обговорення, загальнонаціонального обговорення, основні орієнтири майбутньої української доктрини. Нам потрібне спільне бачення того, якою бути Україні перемоги. Давайте разом визначимо пріоритети для України після нашої перемоги!" — сказав Зеленський.

Нагадаємо, президент зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про перенесення деяких свят. Йдеться про Різдво Христове, День Української Державності та День захисників і захисниць України.

Окрім цього, Зеленський пропонує офіційно закріпити статус англійської мови, як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 28.06.2023 15:29