Фото: Офіс президента

"Ми вже у плані "Б": Зеленський розповів, чи є в України альтернативний сценарій перемоги

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна ніколи не мала "плану А" щодо перемоги у війні з Росією, адже попередній план передбачав недопущення повномасштабного вторгнення.

Таку заяву очільник держави зробив під час спільної прес-конференції в Києві з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

"Мені вчора журналіст поставив запитання: а що буде, якщо Байден не підтримає ваш план, чи є у вас "план Б"? Я відверто відповів: ми вже у "плані Б". Ми у ньому живемо і боремося. У нас ніколи не було "плану А". Бо "план А" був у тому, щоб не допустити повномасштабного вторгнення, посилити Україну зброєю і превентивно санкціонувати РФ, щоб вона боялась навіть думки про повномасштабне вторгнення", — зазначив Зеленський

Гарант додав, що теперішній план перемоги, який розробила Україна, розрахований на швидкі рішення партнерів, які мають відбутися в період із жовтня по грудень цього року. 

Нагадаємо, 19 вересня стало відомо, що кандидати в президенти США Дональд Трамп і Камала Гарріс зустрінуться з Володимиром Зеленським наступного тижня. Трамп планує провести перемовини з українським президентом на полях засідання Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, Гарріс — готова до розмови у Вашингтоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2024 15:59