Фото: Офіс президента

"Ми знайдемо вбивць": Зеленський відреагував на звірячу страту воїна ЗСУ

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців наприкінці 376-го дня війни. Зокрема, гарант відреагував на звіряче вбивство українського воїна російськими терористами. 

Розстріл військового

Український гарант пообіцяв, що всі винні у страшному вбивстві воїна ЗСУ будуть обов'язково покарані. 

"Сьогодні зʼявилося відео, як окупанти по-звірячому вбили воїна, який хоробро сказав їм у вічі: "Слава Україні!" Хочу, щоб ми всі разом, у єдності, відповіли на його слова: "Герою слава! Героям слава! Україні слава!" І ми знайдемо вбивць. Завдяки нашій єдності, завдяки нашій рішучості, завдяки тому, що ми цінуємо всю Україну і кожного українця, ми точно знаємо результат цієї війни. Із перших днів війни знаємо. В Україні завжди звучатиме: "Слава Україні!" І мільйони завжди відповідатимуть: "Героям слава!" Завжди буде саме так. Україна не забуде подвигу кожного і кожної, чиє життя навіки дало волю для України", — зазначив гарант.

Засідання ставки

У понеділок, 6 березня, Володимир Зеленський провів засідання Ставки. Головна тема — оборона Бахмута.

"Почав сьогоднішній день із засідання Ставки. Детальне засідання. Розглянули ситуацію на оперативних напрямках, у кожній ключовій точці боїв. Доповідали Головком, командувачі, розвідка. Була особлива доповідь щодо ситуації в Бахмуті, навколо міста і більш як годинна розмова. Фактично саме тема Бахмута стала основною для цієї Ставки. Хочу бути відвертим у таких темах. Буває, на жаль, багато різних дезінформаційних повідомлень. Від тих, хто навіть чути не може абсолютно закритих розмов про оборону, але щось стверджує про якісь нібито рішення щодо питань оборони. Суспільство має розуміти сенс наших оборонних операцій, правдивий сенс. Сьогодні на Ставці я прямо поставив питання і командувачу "Хортиці" генералу Сирському, і Головкому Залужному про те, якою вони бачать далі оборонну операцію на Бахмутському напрямку. Чи відійти, чи продовжувати оборону й посилюватись у місті. Обидва генерали відповіли: не відходити й посилюватися. І ця позиція була одноголосно підтримана Ставкою. Інших позицій не було.  Я сказав Головкому знайти відповідні сили, щоб допомогти хлопцям у Бахмуті", — розповів гарант.

Нагадаємо, 6 березня у мережі поширили відео де російські терористи розстріляли українського військового за слова "Слава Україні".

Українські правоохоронці розпочали розслідування розстрілу бійця ЗСУ російськими терористами. Справу розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на жахливе відео розстрілу окупантами українського військовополоненого. Урядовець закликав Міжнародний кримінальний суд розслідувати обставини воєнного злочину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2023 22:39