Фото: Piotr Pytel

Мігранти з Білорусі закидали польських прикордонників камінням (відео)

У четвер, 26 січня, до Польщі намагалися нелегально потрапити 46 осіб. Мігрантам спробували завадити прикордонники, однак правоохоронців закидали камінням.

Про це повідомили на сайті прикордонної служби Польщі.

"На ділянці службової відповідальності прикордонної застави Черемча офіцери виявили групу з п’ятнадцяти іноземців, які напередодні нелегально перетнули польсько-білоруський кордон. Патруль, який прибув на місце події, закидали камінням", — зазначили службовці.

Ніхто з людей під час інциденту не постраждав, однак пошкоджений автомобіль прикордонника.

"Серед осіб, які в’їхали в нашу країну, виявлено двох громадян Туреччини, які були провідниками. Їхнім завданням було провести групу через кордон, передати її кур’єрам і повернутися на білоруський бік кордону", — пишуть у прес-службі.

Окрім цього випадку, нелегальних мігрантів зафіксували на ділянках польських застав у Кузниці, Наревці та Мельнику. Іноземці прибули з Ірану, Сирії, Судану, Афганістану, Туреччини та Бангладеш.

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли нелегальні мігранти з конфліктом намагаються перейти кордон із Польщею. У квітні 2022 року польські прикордонники повідомляли про спробу людей незаконно пробратися з території Білорусі, а також про напад білоруських військових.

Зазначимо, що криза на польсько-білоруському кордоні загострилася в листопаді 2021-го. Тоді до польської території підійшли мігранти, привезені до Білорусі режимом самопроголошеного президента РБ Олександра Лукашенка. Цим людям доручили прорватися через польський кордон для тиску на Польщу і, відповідно, на Євросоюз.

Щоб ускладнити нелегальну міграцію, Польща збудувала паркан на кордоні з Білоруссю та встановила на території систему спостереження.

Події, 28.01.2023 09:51