Фото: armyinform.com.ua

Мільйон снарядів від ЄС: Боррель зробив заяву щодо допомоги Україні

Високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що ЄС поки не досяг мети у поставках мільйона снарядів для України. Відтак, європейські компанії мають переспрямувати свій експорт боєприпасів з третіх країн до України.

Відповідну заяву посадовець зробив у Брюсселі під час виступу на річній конференції Європейського оборонного агентства (EDA), передає "Укрінформ".

"Ми ще не досягли цієї мети, і маємо робити більше… Ймовірно, ми маємо переорієнтувати наш експорт, тому що важлива частина нашого виробництва експортується до третіх країн. Сьогодні є набагато більше причин, щоб направити цю продукцію в Україну", — наголосив Боррель.

За словами високого представника ЄС, деякі з нинішніх клієнтів європейської оборонної індустрії не мають необхідності використовувати снаряди вже завтра, тож дана муніція призначена для складування. Ймовірно, за його словами, країни можуть складувати менше боєприпасів і надати більше для України. Також Боррель зазначив, що блоку необхідно нарощувати обсяги виробництва та збільшувати спроможності оборонної промисловості.

Нагадаємо, раніше Жозеп Боррель заявив, що не бачить ознак втоми від війни та допомоги Україні. Посадовець також зазначив, що Україна має значні успіхи у боротьбі проти країни-агресорки. Зокрема, Боррель вважає успіхами роботу нового "зернового коридору", а також укріплення українських бійців на лівому березі Дніпра біля Херсону.

Водночас один з чиновників НАТО на умовах анонімності спрогнозував, що Україна, ймовірно, не зможе витіснити всі окупаційні війська зі своєї території до кінця 2024 року. Водночас фінансова та військова підтримка Києва не зменшиться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.12.2023 10:18