Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Міністерка соцполітики зробила важливу заяву щодо підвищення пенсійного віку

Український уряд не планує підвищувати пенсійний вік в країні. Водночас для громадян будуть створювати умови, щоб вони мали змогу працювати довше.

Про це в інтерв'ю "Укрінформ" повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

За її словами, стандарт, який був закладений у 2017 році, є оптимальним, і його варто зберегти, оскільки він регламентує не вік громадянина, а кількість відпрацьованих років.

"Водночас у 65 років за будь-яких обставин людина може вийти на пенсію. Тепер, на мою думку, це — непоганий варіант", — додала Жолнович. 

Вона зазначає, що у міністерстві хочуть працювати задля того, щоб відновлювати навички людей літнього віку, давати їм нові навички. Йдеться про навички у сфері цифрової грамотності, щоб такі громадяни могли залишатись на ринку праці якнайдовше.

"Людина у 65 років — це не дідусь із сивою бородою. Це ще дуже активна особистість, яка хоче бути потрібною в суспільстві, має гарні можливості робити внесок в економіку і чудовий досвід. Враховуючи ці обставини, нам потрібно створювати умови, щоб люди пенсійного віку хотіли долучитися до роботи, і щоб роботодавці також розглядали їх як цінний ресурс", — додає міністр. 

Жолнович наголошує, що пенсія дещо пригнічує соціалізацію людини, адже зникає необхідність ходити на роботу і відповідно перебувати серед інших, але активні дії продовжують життя людини.

"Тому одне з наших завдань — не залишати людей у "чотирьох стінах" якомога раніше, а зберегти цю соціальну активність", — додала вона.

Нагадаємо, раніше платформа "Опендатабот" повідомляла, що станом на 2024 рік в Україні проживає понад 10 мільйонів пенсіонерів. Водночас майже половина з них отримує пенсії менші за 4000 тисячі гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.08.2024 10:57