Фото: Telegram Ігора Клименка

Міністр МВС анонсував впровадження конкурсного відбору на керівні посади у Нацполіції

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко зустрівся з послами країн G7. Говорили про безпекову ситуацію, розслідування воєнних злочинів та реформи у Міністерстві внутрішніх справ.

Про це йдеться у повідомленні міністра внутрішніх справ Ігора Клименка у Telegram.

За його словами, окремим питанням обговорення стали реформи, які відбуваються у системі МВС. Це, зокрема, ті пріоритетні зміни, які впроваджуються у Національній поліції та Державній прикордонній службі.

"Ми готуємося до запровадження процесу, коли керівні посади у Національній поліції займатимуть лише ті, хто пройшов конкурсний відбір. Працюємо над формуванням якісного кадрового ядра", — йдеться в повідомленні.

Клименко заявив, що також планують посилити підрозділи внутрішньої безпеки та Генеральної інспекції. У вищих навчальних закладах МВС сфокусовано увагу на покращенні професійної підготовки курсантів.

"Насамперед розповів нашим партнерам про боротьбу проти російського ворога: успіхи Гвардії Наступу на фронті, роботу на деокупованих територіях, розмінування, розслідування злочинів РФ. Розбудова та розвиток системи МВС наближає Україну на шляху до ЄС та НАТО. Дякую послам країн "Групи семи" за постійну підтримку. Її ми відчуваємо і в процесі реформ, і в матеріально-технічній допомозі, і на полі бою", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленский заявив, що Україна зможе забезпечити вільну від корупції післявоєнну відбудову держави. Також гарант наголосив, що Україна вже продемонструвала значний прогрес у боротьбі з хабарництвом. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.11.2023 20:37