Вадим Гутцайт. Джерело: Facebook

Міністр спорту Гутцайт пояснив, чому подав у відставку

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт написав заяву на звільнення. Він планує зосередитися на роботі в Національному олімпійському комітеті.

Про це він повідомив на своїй Facebook-сторінці.

"Скоро майже рік як я перебуваю на посадах міністра молоді та спорту України та президента Національного олімпійського комітету України. За цей рік було багато маніпулювань стосовно моїх повноважень, ухвалених рішень та поєднання цих посад", — пояснив він.

Імовірним кандидатом на посаду міністра молоді та спорту називають начальника управління спорту Львівської міської ради Антона Нікуліна.

"Я вирішив подати у відставку з посади міністра молоді та спорту України та планую зосередитися на роботі в Національному олімпійському комітеті", — додав Гутцайт.

Міністерство молоді та спорту Гутцайт очолював з березня 2020-го, змінивши на посаді Володимира Бородянського. До Кабінету міністрів України функціонер прийшов у статусі чинного очільника Національної федерації фехтування України.

У листопаді 2022 року Гутцайт замінив Сергія Бубку в ролі президента Національного олімпійського комітету України й відтоді поєднував обидві посади. Перед виборами очільника організації олімпійський чемпіон 1992 року з фехтування анонсував, що в разі свого обрання залишить посаду міністра.

Перед цим Гутцайт обіймав посаду директора Департаменту міністерства молоді та спорту Києва. Протягом 2002-2010 років працював головним тренером збірної України з фехтування.

Нагадаємо, що заяву про відставку від Вадима Гутцайта вже отримав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Він опублікував її фотодоказ у Facebook і запевнив, що заяву розглянуть найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.11.2023 15:48