Фото: Associated Press

Міністр закордонних справ Британії прибув до Ізраїлю

У середу, 11 жовтня, міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі прибув до Ізраїлю. Мета візиту — зустріч з ізраїльськими лідерами та демонстрація підтримки своєю країною.

Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ Британії, пише CNN.

За його словами, поїздка міністра закордонних справ є "демонстрацією непохитної солідарності Великої Британії з ізраїльським народом після терористичних атак ХАМАС".

До того ж представник британського МЗС додав, що в ході візиту Клеверлі зустрінеться з людьми, які пережили теракти, а також з високопоставленими ізраїльськими чиновниками, щоб заявити про підтримку Британією права Ізраїлю на самооборону.

Війна в Ізраїлі: останні новини

У суботу вранці, 7 жовтня, бойовики терористичного угрупування ХАМАС проникли на територію Ізраїля з Сектору Газа, а також влаштували масований ракетний удар по містах Ізраїлю. Ізраїльська армія почала завдавати ударів у відповідь по Сектору Газа. 

Вночі 8 жовтня авіація Ізраїлю завдала ударів по мечетях, командних центрах та штабах у Секторі Газа. Попередньо, бойовики ХАМАС використовували релігійні об'єкти у військових цілях. Вранці 8 жовтня ліванське угрупування Хезболла обстріляло Ізраїль ракетами  і мінометами "на знак солідарності" з палестинцями. Водночас Армія оборони Ізраїлю заявила, що завдає ударів по одному із районів Лівану у відповідь.

Вже вдень у неділю, 8 жовтня, Ізраїль офіційно оголосив війну. Це сталось після рішення військово-політичного кабінету країни, який проголосував за застосування пункту 40 Алеф. 

Армія оборони Ізраїлю заявила, що за ніч 10 жовтня завдала ударів по понад 200 цілях у Секторі Гази. Вдень 10 жовтня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що Ізраїль переходить до "повноцінного наступу" на Сектор Гази.

Згідно з останніми даними, через напад ХАМАС в Ізраїлі загинули понад 1000 людей. Раніше посол Ізраїлю в ООН повідомив, що жодних переговорів із бойовиками країна не вестиме, й "епоха переговорів із цими дикунами закінчилася".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час візиту у Брюссель закликав лідерів країн світу відвідати Ізраїль. Він зазначив, що найважливіше — підтримати людей, які постраждали від терористичних атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.10.2023 16:57