Виступ Володимира Зеленського перед журналістами у Брюсселі. Джерело: Офіс президента України

Зеленський закликав світових лідерів підтримати людей Ізраїлю

Президент України Володимир Зеленський у Брюсселі закликав лідерів країн світу відвідати Ізраїль. Він зазначив, що найважливіше — підтримати людей, які постраждали від терористичних атак.

Про це повідомили інформаційні ресурси українського президента.

"Маю можливість звернутися до всіх міністрів оборони на платформі "Рамштайн". Близько 50 представників міністерств оборони та їх команд. Ми говоримо про пріоритети, про те, як виштовхнути Росію з нашої рідної землі. Є пріоритети — системи протиповітряної оборони. Є дуже конкретні речі, які нам потрібні в дуже конкретних місцях на нашій землі. Щоб урятувати людей, убезпечити енергетичну інфраструктуру, маршрути транзиту зерна до Африки й Азії", — сказав він.

Другим питанням, як заявив Зеленський, є необхідність надання Україні далекобійної зброї, щоби витіснити Росію з української землі.

"І третій момент — оборона. Просто щоденно обороняти свою країну. Це не про контрнаступ. Контрнаступ — це один напрямок, але ми також маємо оборонятися. Тому що проти нас — Росія та її велика армія. Тут мова насамперед про артилерію. Три дуже конкретні питання", — зазначив український президент.

Володимир Зеленський також повідомив про сигнали від України щодо ситуації в Ізраїлі.

"Я пам’ятаю перші дні повномасштабної війни. Це розпочалося з терористичних ударів з боку Білорусі, потім пішла російська армія. Це найбільша трагедія для нас. Так багато загиблих людей, так багато смертей. І було дуже важливо не залишитися наодинці. Це може допомогти врятувати твою націю, людей, врятувати життя. Тому мої рекомендації лідерам — поїхати до Ізраїлю та підтримати людей. Я не кажу зараз про жодні інституції. Просто підтримати людей, які постраждали від терористичних атак, які гинуть", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що під час візиту до Брюсселю Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Президент України відзначив його важливу лідерську роль у координації роботи союзників й ухваленні рішень Альянсу на нашу підтримку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2023 14:12