Фото: Цензор.нет

Міноборони пояснило, чому російські "мобіки" вже частіше стають гарматним м'ясом

Російські мобілізовані потрапляють на фронт майже не підготовленими, тому і часто стають гарматним м'ясом для ЗСУ. До того ж російські "мобіки" нерідко стають жертвами нещасних випадків внаслідок нестатутних відносин між військовослужбовцями.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Командування російських окупаційних військ, як правило, направляє мобілізованих на передові позиції практично без належного забезпечення та підготовки, що призводить до масових втрат серед них",  розповіла вона.

Зазначається, що щойно призвані російські військові найбільш потерпають від зневажливого ставлення та насильницьких дій з боку військовослужбовців-росіян.

"Характерним явищем у підрозділах російських окупаційних військ є знущання та завдання тілесних ушкоджень мобілізованим, які обліковуються як побутові травми, у тому числі й випадки, які призвели до смертей внаслідок нестатутних відносин між військовослужбовцями", — пояснила вона.

До того ж, за даними Міноборони, у зв’язку з активізацією бойових дій відмічається значне збільшення кількості поранених окупантів, більшість з яких помирає через ненадання їм своєчасної первинної медичної допомоги.

Нагадаємо, Росія завершила в Білорусі підготовку 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії (ГМСД) зі складу 1-ї гвардійської танкової армії і може відправити її на фронт в Україну.

Додамо, російські окупанти, ймовірно, готуються до наступу у Луганській області. Про це свідчить розташування сил на лінії фронту та проведення окупантами руйнівними атаками на інших ділянках фронту для того, аби відвернути увагу ЗСУ від Луганщини. 

До того ж за даними розвідки, доля війни в Україні визначиться вже за декілька місяців. Вирішальним періодом в українсько-російському протистоянні буде весна та початок літа поточного року. 

Додамо, авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 14 ударів по районах зосередження ворога та два удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Знищено два ворожі літаки Су-25, гелікоптер Ка-52, чотири БпЛА типу "Орлан-10" і один — типу "Суперкам".

Війна, 26.01.2023 11:57