Фото: Цензор.нет

Росія відправить на фронт гарматне м’ясо з "мобіків", навчених у Білорусі, — британська розвідка

Росія завершила в Білорусі підготовку 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії (ГМСД) зі складу 1-ї гвардійської танкової армії і може відправити її на фронт в Україну.

Про це свідчать дані розвідки Великої Британії.

За даними британської розвідки, дивізія входить до складу 1-ї гвардійської танкової армії і зазнала великих втрат на війні в Україні. Зараз вона складається переважно з мобілізованого особового складу, який експлуатує застаріле обладнання, зняте зі зберігання.

"Існує реальна можливість того, що інші російські підрозділи проходять ротацію в Білорусі для аналогічної підготовки, і що Росія продовжить використовувати цю модель для відновлення і підготовки підрозділів для підтримки своїх сил в Україні", — вважає британська розвідка.

Навчання ГМСД проводилися з осені 2022 року.

Нагадаємо, російські окупанти, ймовірно, готуються до наступу у Луганській області. Про це свідчить розташування сил на лінії фронту та проведення окупантами руйнівними атаками на інших ділянках фронту для того, аби відвернути увагу ЗСУ від Луганщини. 

До того ж за даними розвідки, доля війни в Україні визначиться вже за декілька місяців. Вирішальним періодом в українсько-російському протистоянні буде весна та початок літа поточного року. 

Додамо, авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 14 ударів по районах зосередження ворога та два удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Знищено два ворожі літаки Су-25, гелікоптер Ка-52, чотири БпЛА типу "Орлан-10" і один — типу "Суперкам".

Війна, 26.01.2023 09:40