Фото: ілюстративне

Міноборони РФ заявило про знищення ракети над Чорним морем

У вівторок, 3 жовтня, Міністерство оборони Російської Федерації відзвітувало, що в Чорному морі біля тимчасово окупованого Криму начебто збили ракету.

Про це йдеться у прес-службі відомства.

Зазначається, що 0 20:30 ракету "Нептун" було збито над акваторією Чорного моря.

"Черговими засобами ППО українську крилату ракету знищено в повітрі над акваторією Чорного моря біля узбережжя Республіки Крим", — йдеться у повідомленні.

Тим часом місцеві жителі публікують відео, на яких можна почути сигнал повітряної тривоги. Проросійські канали повідомляють про роботу протиповітряної оборони в місті.

Офіційні представники України поки ніяк не коментували таку інформацію.

Зазначимо, що 29 вересня, частина населених пунктів Курської області РФ залишилась без електроенергії. Це пов'язано з атакою безпілотних літальних апаратів на підстанцію. За словами губернатора російської Курської області Романа Старовойта, з безпілотників скинули вибухові пристрої на підстанцію, внаслідок чого виявилися знеструмленими одразу декілька населених пунктів.

Пізніше ЗМІ повідомили, що в Курській області ударом безпілотника Служба безпеки України знищили систему протиповітряної оборони та радіолокаційну станцію "Каста", що визначає повітряні цілі на гранично малих висотах. Зокрема, дрон виявив і ліквідував російську радіолокаційну станцію «Каста» біля населеного пункту Гир’ї Бєловського району Курської області.

Нагадаємо, 26 вересня дрон Служби безпеки України скинув вибуховий пристрій на електропідстанцію у селі Снагость Курської області. Без світла залишилися сім населених пунктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 03.10.2023 21:40