Фото ілюстративне. Джерело: sundries

"Бавовна" в Курській області: дрон СБУ знищив російську радіолокаційну станцію "Каста", — ЗМІ

У четвер, 28 вересня, в Курській області ударом безпілотника Служба безпеки України знищили систему протиповітряної оборони та радіолокаційну станцію "Каста", що визначає повітряні цілі на гранично малих висотах.

Про це повідомив "РБК-Україна" з посиланням на свої джерела в СБУ.

"Завдяки "бавовні" від СБУ російська протиповітряна оборона трохи осліпла", — зазначили в спецслужбі.

Зокрема, дрон виявив і ліквідував російську радіолокаційну станцію «Каста» біля населеного пункту Гир’ї Бєловського району Курської області.

За розповідями російської сторони, така станція може виявляти навіть літальні апарати з технологією "стелс". Проте дрон Служби безпеки України вона чомусь проґавила.

"Особливістю цієї радіолокаційної станції була здатність визначати повітряні цілі на гранично малих висотах. Ключове слово — була!" — наголосили в СБУ.

Атака по РЛК у Курській області

Атака по РЛК у Курській області. Колаж: "РБК-Україна"

Нагадаємо, що в п'ятницю зранку, 29 вересня, частина населених пунктів Курської області (Російська Федерація) залишилась без електроенергії. Це пов'язано з атакою безпілотних літальних апаратів на підстанцію.

За словами губернатора російської Курської області Романа Старовойта, з безпілотників скинулм вибухові пристрої на підстанцію, в результаті чого виявилися знеструмленими відразу декілька населених пунктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2023 15:10