Скріншот

Як українські безпілотники атакували енергетичну інфраструктуру в Курській області цієї ночі: у мережі показали ефектне відео

У Курській області була атакована енергетична підстанція, яка живила важливі військові об'єкти Російської Федерації. Відповідну операцію організувала Служба безпеки України.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерела в СБУ.

Українськими силовиками оприлюднене відео успішної атаки на електричну підстанцію ворога. Це відбулось паралельно з повідомленнями російського міноборони про нібито "знищення 11 українських безпілотників" у Курській області. На відео видно, як дрони влучно відпрацювали по підстанції, до якої були підключені важливі військові об‘єкти ворога.

Джерела наголосили, що завдяки успішній спецоперації СБУ загарбники починають розуміти, що блекаут — це вже реальність для росіян, яка уже стоїть у них на порозі.

"Якщо РФ і далі буде обстрілювати наші об’єкти інфраструктури, отримає у відповідь ще більше "бавовни", — додали джерела в СБУ.

Нагадаємо, у п'ятницю зранку, 29 вересня, частина населених пунктів Курської області залишилась без електроенергії. Це пов'язано з атакою безпілотних літальних апаратів на підстанцію. За словами губернатора російської Курської області Романа Старовойта, з безпілотників було скинуто вибухові пристрої на підстанцію, в результаті чого знеструмлено населені пункти.

Раніше повідомлялось, що 26 вересня дрон Служби безпеки України скинув вибуховий пристрій на електропідстанцію у селі Снагость Курської області. Без світла залишилися сім населених пунктів.

Також вранці 24 вересня у Росії заявили про влучання українського безпілотника в адміністративну будівлю Курська. У цей день там росіяни святкували день заснування міста. БпЛА влучив в адмінбудівлю, яка розташована у центральному окрузі міста. Згодом у російському Курську сталась друга "бавовна" за день. Внаслідок атаки загорівся нафтопереробний завод.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2023 10:44