Фото: Pixabay

Міноборони Румунії спростувало російський фейк про "українську диверсію" на паливному складі

Кремлівська пропаганда поширює фейк про підпал складу з паливом у Румунії, який нібито здійснили українські біженці. Водночас міністерство оборони країни спростовує цю інформацію.

Як повідомляє прес-служба відомства, відповідний фейк поширили пов’язані з Росією акаунти в Telegram, VK, YouTube та Reddit.

Пропагандисти стверджували, що група українських біженців, незадоволених зменшенням європейської підтримки України підпалила склад з пальним у румунському місті Брагадіру. Також вони розповсюджували інформацію, що нібито на складі зберігалося пальне для Збройних сил України.

Водночас у міноборони Румунії наголосили, що вся інформація, яка поширюється цими каналами, є абсолютно неправдивою.

Румунія

Джерело: міноборони Румунії

"Опубліковане відео, на яке робиться посилання, не зняте в місті Брагадіру або в будь-якому іншому місці на території Румунії. Румунська влада не повідомляла про пожежу на жодному з паливних складів на території нашої країни", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко повідомляла, що росіяни вигадали новий спосіб, аби видурити в українців їхню персональну інформацію. Для цього ворог створив фейкову копію додатка "Резерв+" через який військовозобов'язані оновлюють свої дані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.08.2024 17:00