Фото ілюстративне. Джерело: "Мілітарний"

У Румунії знову виявили уламки російських дронів: чи є постраждалі

У середу, 31 липня, в Румунії в межах пошукової операції на місцях можливого падіння уламків дронів після російського удару по Україні виявили нові фрагменти БпЛА в районі Чаталкіой повіту Тулча.

Про це повідомила прес-служба Міністерства національної оборони Румунії. У відомстві зазначили, що пошуком займалися змішані групи фахівців міноборони й інших профільних структур системи національної оборони, громадського порядку та національної безпеки.

Там додали, що "дослідницькі дії" проводилися на місцях, де на румунському березі Дунаю могли впасти фрагменти БпЛА внаслідок "атак російських військ на деякі цивільні цілі та портову інфраструктуру в Україні" на тому тижні.

"В усіх районах, де повідомлялося про ймовірність падіння уламків безпілотників, виявлені елементи поблизу населених пунктів Плауру та Періправа, повіт Тулча. У середу, 31 липня, елементи безпілотників також були підтверджені в районі Чаталкіой повіту Тулча", — йдеться в заяві румунського міністерства.

У відомстві зауважили, що запроваджено "стандартні операційні процедури для таких ситуацій". Румунська сторона зазначила, що "всі місця, визначені як зони події, розташовані за межами населених пунктів, і люди чи елементи інфраструктури не постраждали".

Крім того, міноборони Румунії заявило, що в режимі реального часу інформує союзницькі структури щодо ситуації, спричинені цими атаками.

"Ми також повторюємо рішуче засудження нападів, здійснених Російською Федерацією на деякі цілі й елементи української цивільної інфраструктури, які є невиправданими та такими, що серйозно суперечать нормам міжнародного права", — наголошується в заяві румунського відомства.

Нагадаємо, минулого тижня прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку заявляв, що Румунія не має можливості збивати дрони над Україною. До того ж падіння уламків російських безпілотників на румунську територію не загрожують місцевим мешканцям.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.08.2024 07:34