Фото: Міноборони України

Фейковий "Резерв+": росіяни вигадали новий спосіб для збору персональних даних українців

Росіяни вигадали новий спосіб, аби видурити в українців їхню персональну інформацію. Для цього ворог створив фейкову копію додатка "Резерв+" через який військовозобов'язані оновлюють свої дані.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

"Ворог розповсюджує веб-застосунки, які мають виглядати як "Резерв+", і планує поширювати їх серед українців для збору персональних даних. Ми вже знаємо про це і працюємо над забезпеченням вашого захисту", — наголосила посадовиця.

Вона зазначила, що аби не натрапити на російську підробку "Резерву+", українцям необхідно бути уважними та користуватися тільки офіційним сайтом: reserveplus.mod.gov.ua. 

"Не переходьте за посиланнями, що імітують назву reserveplus.mod.gov.ua і закінчуються на .top, .website, .org тощо", — зауважила Черногоренко.

До того ж при встановленні додатка на свій смартфон необхідно перевірити, що розробником є саме Міністерство оборони України.

Нагадаємо, раніше речник Міноборони Дмитро Лазуткін заявив, що станом оборонне відомство не планує розсилати повістки в мобільний застосунок для військовозобов'язаних "Резерв+". Наразі це не передбачено нормативно-правовою базою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.08.2024 20:20