Фото: скріншот з відео

Міноборони звільнило Лієва: відомство не підтвердило наявність у нього російського паспорта

Тимчасовий виконувач обов’язків керівника Департаменту військово-технічної політики Олександр Лієв втратив свою посаду. У Міноборони України повідомили про його звільнення за власним бажанням.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

У четвер, 2 лютого, у ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що нібито він раніше отримав паспорт громадянина Російської Федерації. Водночас у Міноборони заперечили це.

"Яких-небудь фактів, що підтверджують наявність в Олександра Лієва іншого громадянства, окрім українського, до Міноборони не надавалося", — йдеться у повідомленні прес-служби.

Також зазначається, що на етапі працевлаштування до Міністерства та протягом роботи в оборонному відомстві Олександр Лієв проходив відповідні перевірки, обов’язкові при вступі на посаду держслужбовця. 

"Так само, у порядку, який діє під час особливого періоду, до Служби безпеки України надавались відповідні матеріали з питання доступу до державної таємниці. Жодних заперечень від СБУ отримано не було", — пише Міноборони.

Нагадаємо, раніше Олександр Лієв заявив, що ця інформація вплине на його роботу і призупинить процеси, якими він займається у міністерстві. Адже на нього вже линув шквал негативу та суспільної критики.

Також Лієв записав відеозвернення, де розповів, що написав заяву про звільнення, а 2 лютого цей наказ підписали в Міноборони.

Раніше повідомлялось, що суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра оборони у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 400 млн грн застави. Посадовця судили за перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань.

Політика, 03.02.2023 07:15