Фото: Міноборони

Міноборони запобігло неефективному витрачанню 11,7 мільйона гривень: подробиці

Міноборони запобігло неефективному витрачанню 11,7 мільйона гривень на закупівлі навушників спеціальних. Це вдалося виявити завдяки проведенню аудиту внутрішньою службою.

Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства.

Згідно з наявною інформацією, аудитори МОУ встановили, що під час спрощеної закупівлі за лотами перший, другий та третій переможець процедури надав пропозиції фактично однакових цін (20 550 гривень, 20 499 гривень та 20 493 гривні) на різні зразки навушників. Це створювало ризик закупівлі за завищеними цінами.

"У зв'язку з цим Департаменту ресурсного забезпечення МОУ було запропоновано визначити конкретні моделі навушників, запропонованих переможцями, та провести моніторинг цін  щодо подібних пропозицій на ринку", — написали у відомстві.

Після цього представники Міноборони у ході зустрічі з переможцями аукціону домовилися про зменшення вартості товару за трьома лотами. Вжиті заходи запобігли неефективному витрачанню 11,7 мільйона гривень з бюджету. 

У Міноборони запевнили, що такий тип активних спеціальних навушників відомство закуповує вперше. 

"Було оголошено закупівлі за п’ятьма лотами, всі 15 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту уже на складах. Найближчим часом навушники будуть передані безпосередньо підрозділам на найбільш пріоритетних напрямках фронту", — додали в оборонному відомстві.

Раніше повідомлялось, що починаючи з травня Міноборони почало повертати деякі свої закупівлі в систему Prozorro. Таким чином вдалося заощадити близько п'яти мільярдів гривень державного бюджету.

Нагадаємо, на платформі державних закупівель Prozorro 30 серпня з'явився черговий скандальний тендер на суму майже 17 мільйонів гривень. Замовником виступило державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.01.2024 10:05