Скріншот з відео

Митрополита "Пашу Мерседеса" випустили під заставу: скільки мільйонів за нього внесли

У понеділок, 7 серпня, колишній намісник Києво-Печерської лаври Павло Лебедь ("Паша Мерседес") вийшов на волю. За нього була внесена застава.

Про це повідомив його адвокат Микита Чекман у своєму Telegram.

"Сьогодні, 07.08.2023 року, намісника Києво-Печерської Лаври нарешті звільнено з-під варти. Нагадаємо, що Солом’янським районним судом міста Києва було змінено запобіжний захід Митрополиту Павлу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою із обранням застави у розмірі 33 300 000 грн — непідйомної на перший погляд суми", — зазначив він.

Адвокат розповів, що на веб-сайті Української Православної Церкви було оприлюднено реквізити, за якими кожен міг долучитися та сплатити заставу за Митрополита Павла, прискоривши звільнення зі слідчого ізолятора.

За його словами, за арештанта внесли заставу в розмірі понад 900 тисяч доларів (33 мільйони гривень). До пожертви долучилося близько 1000 осіб.

"Сьогоднішня подія — це спільна заслуга парафіян Української Православної Церкви, які довели, що немає нічого неможливого", — наголосив Чекман.

Що відомо про справу Паші "Мерседеса"

Вранці 1 квітня Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу. Йому інкримінують розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії РФ проти України. Шевченківський суд Києва ухвалив рішення призначити йому 60 днів домашнього арешту з носінням електронного браслета. 

Лебідь відмовився у залі суду надягати електронний браслет. За словами священнослужителя, йому протипоказано вдягати електронний браслет на ногу за станом здоров'я. "Паша Мерседес" зазначив, що у нього проблеми із венами, тому вдягнути браслет на ногу він не може. Згодом він поскаржився, що в будинку у селі Вороньків Київської області, де, згідно з ухвалою суду, він має перебувати, немає умов для проживання. 21 квітня Київський апеляційний суд залишив Павла Лебедя під цілодобовим домашнім арештом. Ідентичний запобіжний захід обрав і суд першої інстанції. З0 червня запобіжний захід продовжили.

Нагадаємо, 14 липня суд змінив запобіжний захід митрополиту ПавлуЙого помістили під варту до 14 серпня з можливістю внесення застави у розмірі понад 33 мільйони гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.08.2023 18:03