Фото: borgexpert.com

Між Саудівською Аравією та Росією розгорівся конфлікт через нафту: подробиці

Між Російською Федерацією та Саудівською Аравією розгорається конфлікт. Країна-агресор не виконує обіцянок щодо скорочення видобутку нафти.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними джерела, розбіжності між двома країнами дуже суттєві напередодні зустрічі міністрів Організації країн-експортерів нафти. Головним питанням обговорення стане план видобутку на друге півріччя.

Журналісти наголосили, що ще на початку квітня 2023 року Саудівська Аравія та інші експортери нафти оголосили про добровільне скорочення її видобутку на 1,65 млн барелів на добу. Такі дії мали підняти ціни на нафту.

Проте, за даними WSJ, Російська Федерація продовжила закачувати великі обсяги нафти на ринок і не виконала своїх обіцянок. Внаслідок такої діяльності РФ у травні ціни впали майже на 10% порівняно з квітнем.

Нагадаємо, Угорщина спільно із Сербією побудують трубопровід для постачання російської нафти. У червні 2023 року країни підпишуть договори про будівництво.

Нагадаємо, країни G7 збережуть ціну на російську нафту, що постачається морем, у 60 доларів США за барель. Також обіцяють боротися з використанням обманних практик під час продажу нафти за вищою, ніж установлено, ціною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.05.2023 15:06