Фото: lenta.ua

Між Сектором Гази і Єгиптом запрацював пункт "Рафах": перші кадри з місця події

У суботу, 21 жовтня, між Сектором Гази і Єгиптом запрацював пункт пропуску "Рафах". Через нього іноземці зможуть виїхати із Сектора Гази до Єгипту.

Про це повідомило посольства США в Ізраїлі.

Зазначається, що пункт пропуску розпочав свою роботу о 10:00. Проте, як довго він працюватиме, поки не відомо. 

Американські дипломати наголосили, що багато людей намагатимуться перетнути кордон, тому попередили  громадян США, які намагатимуться в'їхати до Єгипту, що слід очікувати "потенційно хаотичного і безладного середовища по обидва боки кордону".

"Ситуація залишається динамічною і мінливою, а безпекове середовище — непередбачуваним. Ви повинні оцінити свою особисту безпеку, перш ніж вирішити рухатися до кордону або намагатися перетнути його", — йдеться у повідомленні.

Однак згодом CNN повідомив, що "Рафах" закрився після того, як через нього проїхали 20 вантажівок.

"Колона з гуманітарною допомогою, яка має прибути сьогодні, включає 20 вантажівок з ліками, медикаментами та обмеженою кількістю продуктів харчування (консерви)", — повідомила пресслужба ХАМАС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США, Єгипет та Ізраїль начебто домовилися про припинення вогню на півдні Сектора Гази з 9:00 понеділка (за київським часом), 16 жовтня, на декілька годин. Водночас Ізраїль заперечив повідомлення про те, що він погодився припинити вогонь на півдні Гази, щоби дозволити відкрити прикордонний перехід "Рафах" для доставлення допомоги в Сектор Гази. Заблокованою залишається не лише можливість надати гуманітарну допомогу, а й евакуювати іноземних громадян, які заблоковані у Секторі Гази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.10.2023 11:38