Фото: Офіс президента

МКС розслідує теракт на Каховській ГЕС, представники на власні очі побачили наслідки, — Зеленський

Міжнародний кримінальний суд почав розслідування підриву росіянами Каховської гідроелектростанції. Днями представники Міжнародного кримінального суду відвідали Херсонщину.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

"Цими днями Херсонщину відвідали представники Міжнародного кримінального суду. У перший же день після катастрофи генеральний прокурор відправив в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду відповідне звернення щодо розслідування цієї катастрофи, і робота вже почалася", — сказав він.

Очільник держави зазначив, що представники міжнародного правосуддя на власні очі побачили наслідки цього російського теракту та почули, що російський терор продовжується.

"І продовжується ще максимально цинічними та жорстокими обстрілами затопленої території, території евакуації", — наголосив Зеленський.

Президент запевнив, що Україна вже сприяє і буде надалі сприяти максимально незалежному та обʼєктивному розслідуванню Міжнародним кримінальним судом.

"Усі наші правоохоронці та інші інституції максимально долучені до цього процесу. Повний доступ до уражених територій, до свідків, до всієї інформації та доказів. Це розслідування дуже важливе для безпеки всього світу", — наголосив президент.

За його словами, "повна й справедлива відповідальність російських терористів і самої держави-терориста — це обовʼязкова передумова того, що у світі більше не буде повторень такого зла".

Нагадаємо, за даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

Українські партизани працюють над встановленням осіб російських військових, які винні у підриві греблі Каховської ГЕС. Вже відомо, що катастрофа була вчинена військовослужбовцями 1-го батальйону 205-ї мотострілецької бригади РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2023 02:29