Фото: соцмережі

Множинні забої голови та тіла: у Тернополі підлітки жорстоко побили чоловіка з інвалідністю

У п'ятницю, 29 грудня, у Тернополі двоє неповнолітніх жорстоко побили чоловіка з інвалідністю. У постраждалого множинні забої голови та тіла, а також обмороження обох стоп.

Про це повідомила прес-служба поліції Тернопільської області.

Відомо, що невідомого чоловіка без свідомості з переохолодженням важкого ступеня та численними тілесними ушкодженнями до реанімаційного відділення госпіталізувала бригада екстреної медичної допомоги. Побитого хлопця знайшла працівниця будинку, яка прибирала у дворі.

У поліції заявили, що чоловіка в гості разом з товаришем запросили неповнолітні друзі — сімнадцятирічні хлопець та дівчина, жителі Чортківського району. Молоді люди розпивали спиртні напої, а потім між ними виникла сутичка. Неповнолітні почали завдавати удари знайомому. Вони били його по голові та тілу руками та ногами, а також використовували для побиття ремінь та швабру. Коли травмований чоловік втратив свідомість, злочинці винесли його тіло у двір будинку і залишили там. Потерпілий пролежав на морозі всю ніч і лише вранці його побачила прибиральниця.

У ході перевірки слідчо-оперативна група з'ясувала, що потерпілий  житель Тернополя 1997 року народження. У нього інвалідність з дитинства. 

"Після огляду медики констатували, що у чоловіка множинні забої голови та тіла, обмороження обох стоп, оскільки він був без взуття", — йдеться у повідомленні.

Слідчі разом з оперативниками карного розшуку Тернопільського райуправління поліції встановили особи дітей, які побили чоловіка.

"Неповнолітнім оголосили підозру відповідно до частини 2 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб) та частини 1 статті 135 (залишення в небезпеці) ККУ. Обрали їм й запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави", — додали в поліції. 

За дані правопорушення підліткам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, на початку грудня у гуртожитку одного з училищ у Львівській області старшокурсники побили студентів-новачків. Старші хлопці у боксерській рукавичці по черзі били молодших у груди та обличчя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.12.2023 15:32