Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

Смерть дитини після лікування зубів у Тернополі: названо ймовірну причину загибелі дворічного хлопчика

Триває розслідування щодо загибелі дворічного хлопчика у місті Тернопіль, який помер після візиту до стоматолога. Попередня причина смерті — гостра легенево-серцева недостатність.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської обласної прокуратури.

"Під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури триває досудове розслідування, розпочате щодо неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками при лікуванні дитини", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 13 листопада у комунальному медичному закладі у Тернополі проводили лікування зубів малолітньому хлопчику під дією загального наркозу. Через падіння кров’яного тиску під час лікування дитину доставили у реанімацію, де він помер. 

"За даними судово-медичної експертизи, попередня причина смерті — гостра легенево-серцева недостатність. Правоохоронці вживають вичерпних заходів  щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження усіх обставин справи", — додали у прес-службі.

Варто додати, що мама привезла сина в державну клініку, щоб прибрати дитині карієс із зубів. Лікарі сказали, що дитина дуже маленька, а тому такі процедури проводять лише під наркозом. Для цього вони дали направлення для здавання всіх аналізів. За півтори години після початку операції у хлопчика почав падати тиск. Його відвезли в реанімаційне відділення, але так і не змогли вивести з наркозу, а вже ввечері лікарі констатували смерть дитини.

Нагадаємо, в Одесі в лікарні померло п'ятиденне немовля. Поліція розслідує справу за двома статтями — умисне вбивство з позначкою "природна смерть" й неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 15.11.2023 14:59