Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

У Тернополі після лікування зубів помер дворічний хлопчик

У Тернополі дитині віком один рік і 10 місяців стало зле під час лікування зубів у державній клініці. Невдовзі після цього малюк помер.

Про це повідомили в обласному управлінні Національної поліції. 

До медиків звернулася мама хлопчика, яка виявила у нього карієс на зубах й захотіла його прибрати. Лікарі сказали, що дитина дуже маленька, а тому такі процедури проводять лише під наркозом. Для цього вони дали направлення для здавання всіх аналізів.

За півтори години після початку операції у хлопчика почав падати тиск. Його відвезли в реанімаційне відділення, але так і не змогли вивести з наркозу, а вже ввечері лікарі констатували смерть дитини.

Що саме стало причиною смерті, покаже розтин. Водночас місцевий активіст Роман Довбенко повідомив у Facebook, що дитина померла в реанімації, діставши алергію. 

Роман Довбенко

Скріншот з Facebook-сторінки Романа Довбенка

Поліція порушила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Одесі в лікарні померло п'ятиденне немовля. Поліція розслідує справу за двома статтями — умисне вбивство з позначкою "природна смерть" й неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Суспільство, 15.11.2023 01:06