Фото: slovoidilo.ua

МОК заявив, що може покарати українських спортсменів: у Зеленського різко відреагували

Голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах попередив Україну, що у разі бойкотування Олімпіади спортсменам загрожує покарання. В Офісі президента розкритикували таку заяву МОК.

Відповідний лист, надісланий до Олімпійського комітету України, оприлюднив журналіст Хайо Зеппельт. 

У листі Бах зазначає, що погрози бойкотом суперечать основам олімпійського руху і не мають широкої підтримки в інших країнах.

"І як показала історія, попередні бойкоти не досягали своїх політичних цілей і служили лише для покарання спортсменів бойкотуючих національних олімпійських комітетів", — заявив Бах.

Україна вже відреагувала на погрози МОК. Зокрема, радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк звинуватив голову МОК у "найвищому рівні цинізму".

"Пан Бах оперує терміном "дискримінація" щодо російських спортсменів, але не згадує українських спортсменів, убитих РФ. Найвищий рівень цинізму. Так що ж таке принципи олімпійського руху? Агресія, вбивства, мародерство?", — заявив Подоляк.

Нагадаємо, раніше Міжнародний комітет олімпійських ігор заявив, що готовий допустити російських і білоруських спортсменів до змагань під нейтральним прапором навіть якщо війна РФ проти України триватиме. Тоді президент України різко відреагував на такі заяви й наголосив, що не буває нейтральності, коли йде така війна.

8 лютого президент України Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів завадити участі росіян в іграх, які пройдуть наступного року в Парижі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 10.02.2023 22:30