Фото: скріншот

"Молилися, щоб ви стали президентом": попи УПЦ МП записали нове звернення до Зеленського

Монахи УПЦ МП записали нове звернення до президента Володимир Зеленського. Попи вкотре попросили не виселяти їх із Києво-Печерської Лаври.

Відповідне відео поширили у мережі.

За словами одного з монахів, ще до президенства Зеленського у Лаврі, завдяки молитвам монахів московської церкви, сталося чудо, яке повпливало на виграш гарантах у виборах. 

"Бог сказав мені ще до виборів, що Володимир Зеленський стане президентом, тому він повинен нашу Лавру не кривдити, а захищати", — заявив монах.

Також до гаранта звернувся і намісник Печерської Лаври митрополит Павло, або як його ще називають "Паша Мерседес". До того ж звернення митрополит виголосив українською мовою, що не менш дивно. Священник заявив, що братія УПЦ МП любить українську владу.

"Дайте можливість віруючим людям молитися",  закликав митрополит Павло.

Нагадаємо, Києво-Печерська Лавра від 29 березня розриває договір оренди з Українською православною церквою (Московського патріархату) на користування Нижньою Лаврою. Святиню повинні покинути підсанкційні особи Московського патріархату.

13 березня повідомлялося, що ченці Української православної церкви Московського патріархату відмовляються виселятися з Києво-Печерської Лаври. Церковники переконують, їм не було надано законних підстав для виселення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.03.2023 14:35