Фото: molbuk.ua

Московська громада добровільно повернула церкву Олександра Невського "Хотинській фортеці"

У п'ятницю, 12 квітня, релігійна громада Московського патріархату добровільно передала ключі від Церкви Олександра Невського Державному історико-архітектурному заповіднику "Хотинська фортеця". Сторони підписали акт прийняття-передання (повернення) майна.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Відомство зазначає, що Церква св. Олександра Невського 1833-1834 рр.. знаходиться  на території заповідника та є складовою Комплексу споруд Хотинської фортеці.

"До 31 грудня 2021 року церква була у користуванні релігійної громади парафії на честь святого князя Александра Невського Чернівецько-Буковинської єпархії Української Православної Церкви згідно з договором про безоплатне користування релігійною організацією культовими спорудами та іншим майном, що є державною власністю від 28 березня 2012 року", — йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що договір з УПЦ діяв до 31 грудня 2021 року та не був продовжений: понад рік церква була зачинена.

Нагадаємо, Українська православна церква Московського патріархату отримувала від Києво-Печерської лаври десятки мільйонів гривень обігу на рік. Велика кількість меценатів давали гроші монастирю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.04.2023 13:36