Фото: ЕРА

Мотивуватимуть житлом: у Росії хочуть відправляти на війну дітей-сиріт

У Росії хочуть спростити процедуру відправки на війну з Україною дітей-сиріт. Відповідний законопроект вніс на розгляд губернатор Приморського краю Олег Кожем'як.

Про це повідомив голова законодавчих зборів Приморського краю Олександр Ролик.

Як пояснює чиновник, документ нібито "розширює заходи підтримки учасників спеціальної воєнної операції". 

"Тим, хто належить до категорії дітей-сиріт і підлягає забезпеченню житлом, надається пріоритет в отриманні сертифіката на придбання квартири у власність. При цьому запропоновано не пред'являти учасникам СВО з категорії дітей-сиріт вимоги щодо досягнення ними віку 23 років та не проводити оцінку їхньої адаптації до самостійного життя", — пише губернатор.

При цьому влада дуже поспішає відправити на фронт дітей-сиріт, адже документ розглянуть у пришвидшеному темпі.

"Враховуючи соціальну значущість законопроекту, він буде розглянутий на найближчому засіданні комітету із соціальної політики та захисту прав громадян і винесений на розгляд крайового парламенту у травні одразу у трьох читаннях", — додав російський чиновник. 

У Росії хочуть відправляти на війну дітей-сиріт
Фото: губернатор Приморського краю РФ

Нагадаємо, військове керівництво Російської Федерації націлюється на робітників-мігрантів із Центральної Азії в Росії для служби в Україні. У такий спосіб Кремль хоче відтермінувати нову хвилю обов'язкової мобілізації.

Додамо, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що російські загарбники розпочали мобілізаційні заходи у захопленому Маріуполі Донецької області. Деяких "бюджетників" уже відправили на медкомісії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2023 16:57