Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

У Росії знайшли спосіб відтермінувати другу хвилю мобілізації, — британська розвідка

Військове керівництво Російської Федерації націлюється на робітників-мігрантів із Центральної Азії в Росії для служби в Україні. У такий спосіб Кремль хоче відтермінувати нову хвилю обов'язкової мобілізації.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

За інформацією розвідки, вербувальники відвідували мечеті та імміграційні служби для наймання. В імміграційних службах працівники, які говорять таджицькою та узбецькою мовами, регулярно намагаються завербувати мігрантів.

Зазначається, що радіо "Вільна Європа" повідомило, що вербувальники пропонували бонуси за найм у розмірі 2 390 доларів та зарплату до 4 160 доларів на місяць. Мігрантам також було запропоновано прискорене набуття громадянства РФ від шести місяців до одного року замість звичайних п'яти років.

Розвідка також повідомляє, що висока щомісячна заробітна плата та бонуси при наймі спонукають деяких мігрантів зареєструватися. Цих новобранців швидше за все відправляють на українську лінію фронту, де рівень втрат надзвичайно високий.

"Вербування мігрантів є частиною зусиль Міноборони Росії щодо виконання поставленого завдання щодо залучення 400 тисяч добровольців для участі в бойових діях в Україні. Влада майже напевно прагне якомога довше відстрочити будь-яку нову відкриту обов'язкову мобілізацію, щоб звести до мінімуму внутрішню іноземку", — додали у Міноборони Британії.

Фото: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що російські загарбники розпочали мобілізаційні заходи у захопленому Маріуполі Донецької області. Деяких "бюджетників" уже відправили на медкомісії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2023 11:53