Фото: Facebook Оксен Лісовий

Мовний скандал з викладачкою в Ірпені: міністр освіти відреагував на інцидент

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий відреагував на скандал з російськомовною викладачкою філософії в Державному податковому університеті в Ірпені. Він пообіцяв, що будуть вжиті відповідні заходи щодо педагога. 

Про це він написав у Facebook.

"Кейс із викладачкою закладу освіти, яка не спроможна опанувати державну мову, – це пряме порушення чинного законодавства", — наголосив міністр.

Він зазначив, що саме освітяни формують націю, тому поведінка викладачки філософії "не відповідає її ролі".

"Якщо хтось, викладаючи українською, на перерві переходить на російську, — він чи вона насправді демонструє дітям своє скептичне, зневажливе ставлення до держави",  написав він.

Лісовий також закликав батьків формувати україномовне середовище для дітей.

"Я безмірно радію, коли чую, як російськомовні люди спілкуються з власними дітьми українською. Дякую всім тим російськомовним, які перейшли на українську, і закликаю: формуйте навколо своїх дітей українськомовне середовище  мультфільми, кіно, книги, коло спілкування, контент у мережі",  заявив він.

Нагадаємо, 6 квітня стався мовний скандал в Державному податковому університеті Ірпеня. Професор Любов Воробйова під час лекції з філософії відмовилася спілкуватися зі студентами українською мовою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.04.2023 13:58