Фото: Facebook Андрія Шевченка

Можливе повернення російських команд до змагань: Шевченко поговорив з президентом УЄФА

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко провів зустріч з главою УЄФА Александером Чеферіном. Головною темою розмови стало недопущення повернення команд з Російської Федерації до міжнародних змагань.

Відповідне повідомлення з'явилось на сторінці Андрія Шевченка у Facebook. Розмова між українцем та словенцем відбулась під час засідання виконавчого комітету організації.

"На зустрічі з президентом УЄФА Александером Чеферіном обговорили питання найближчих кроків нового керівництва УАФ та недопущення повернення російських команд до міжнародних змагань", — йдеться у повідомленні Шевченка у соцмережі.

Чим Шевченко займався до УАФ

Професійна футбольна кар'єра Андрія Шевченка тривала з 1994 до 2012 року — за цей час він грав за "Динамо", італійський "Мілан" та англійський "Челсі". З 2016 до 2021 року був головним тренером національної збірної України з футболу, а упродовж двох місяців у 2021-2022 (листопад-січень) очолював італійський клуб "Дженоа".

Попередній досвід діяльності на посаді футбольного функціонера в Андрія Шевченка відсутній. До Конгресу він також не презентував своєї команди та публічно не назвав план діяльності, з яким балотується на посаду.

З січня 2022 року офіційно перебував без роботи. У травні 2022 року став амбасадором платформи United24, а у вересні 2023 — позаштатним радником президента України.

Нагадаємо, на Конгресі Української асоціації футболу обрали нового президента організації. Ним став видатний у минулому футболіст і колишній тренер національної збірної України Андрій Шевченко.

Раніше Андрій Шевченко заявляв, що поставив перед собою дві головні цілі. Він обіцяє розвивати вітчизняний футбол і повернути до асоціації довіру вболівальників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.02.2024 03:29